Links Inloggen
Naar begin van de pagina
Home

Kerkdienst in het Gronings

Wanneer: 23-10-2022
Begin: 10:30 uur
Dominee(s): ds Harry Donga
Waar: Amsterdam, Oude Lutherse Kerk aan Singel/Spui

16e Groninger dienst in Amsterdam

Persbericht


Amsterdam, 1 juni 2022

Kop ter veur’ - Houd moed
16e Groninger Dienst in Amsterdam

Op zondag 23 oktober 2022 is er voor de 16e keer een Groninger kerkdienst, in de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam.

Het thema  van de kerkdienst is ‘Kop ter veur’ (Houd moed). Centraal staat de ontmoeting van Jezus met de verlamde man (Mt. 9). Voorganger is dominee Harry Donga. De liturgie – liederen, bijbellezingen, preek, gebeden etc. - is in het Gronings.

De Groninger Diensten in Amsterdam worden jaarlijks bezocht door vele Groningers uit het hele land. De dienst zal ook live via internet te volgen zijn via https://www.youtube.com/c/EvangelischLutherseGemeenteAmsterdam   

De dienst begint om 10.30 uur.

  

Muziek

Christiaan de Vries speelt tijdens de dienst op het Bätz/Johan Frederik Witte-orgel uit 1886.

De band Westkantstad uit het Westerkwartier (Jan Ruiter: bas, Bennie Timmer: gitaar, Sjouke Dijkstra: gitaar en Siemon Terpstra: drums), levert samen met zanger Gert Sennema een muzikale bijdrage met enkele Groningstalige nummers waaronder ‘Woar laifde woont’.
 

Expositie beeldhouwer Gert Sennema
Naast musicus en tekstschrijver is Gert Sennema ook beeldhouwer. Voor het project ‘Verbeeld verleden’ in de Groningse Folkingestraat, maakte hij Portaal, een bronzen deur die niet open kan en nergens heen leidt, als herinnering aan de Joodse bewoners, die hier voor de Tweede Wereldoorlog woonden. Ook maakte hij het vanuit een openlucht atelier voor de rechtbank in Assen het beeld van Sisyphus dat geplaatst werd voor het Groninger Museum. Een deel van het werk van de uit Grijpskerk afkomstige kunstenaar zal op 23 oktober in de Oude Lutherse Kerk geëxposeerd worden.

Collecte voor Wereldhuis

De ‘collecte’ is voor het Wereldhuis – adem- en steunplek voor migranten zonder papieren - en de onkosten van de dienst. ‘Want migranten helpen migranten’ aldus de voorbereidingsgroep. Het Wereldhuis is een initiatief van de Protestantse Diaconie in samenwerking met de Lutherse Diaconie in Amsterdam.

‘Grunn in Amsterdam’

Na de dienst wordt elk jaar het Groninger volkslied gezongen en is er ‘kovvie & kouke’. De Groninger Diensten in Amsterdam begonnen in 2007 en worden (buiten coronatijd) jaarlijks bezocht door ruim 400 mensen. Vorig jaar werd in verband met de jubileumviering (15e keer) het boekje ‘Grunn in Amsterdam’ uitgebracht. Deze is op 23 oktober in de Oude Lutherse Kerk nog verkrijgbaar of bij de lutherse diaconie info@diaconie.com.

Alle informatie over de Groninger Dienst op een rijtje:
-Datum zondag 23 oktober 2022
-Aanvang: 10.30 uur
-Plaats: Oude Lutherse Kerk aan Singel/Spui in Amsterdam (op loopafstand van tram- en metrohaltes).
-Crèche: Voor de kinderen (het ‘lutje goud’) is er tijdens de dienst opvang.
-Informatie op www.diaconie.com en https://www.facebook.com/Grunnegerdainst/ of bij: Lutherse Diaconie Amsterdam info@diaconie.com 020 4044708

 

====================================================================

Voor de redactie:

Voor de berichtgeving over de dienst zijn foto’s beschikbaar. Nadere informatie over de dienst bij Hanne Wilzing: h.wilzing@diaconie.com 06 51340442


Voor alle diensten zie Groningse diensten

Design: Ligare Weboplossingen Rijksweg West 83, 9608 PB Westerbroek Email ANBI Facebook